Łączny koszt przeglądów za 2 lata w ASO

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jan_wilc
    Classic
    • 2008
    • 39

Zamieszczone przez piotrek_gdy
    rlapinski napisał/a:
    większe szumy

a skąd to wziąłes :?:
    akurat to zalezy od rodzaju bieżnika(i uzytych materiałów) a nie szerokości opony :wink:
    z autopsji - w moim poprzednim aucie. Jeśli bierzemy pod uwagę dwie opony tego samego typu i producenta ale o różnej szerokości, to szersza będzie głośniejsza. Między rozmiarem 205 a 225 nie będzie wielkiej różnicy ale komuś może to przeszkadzać.
  • phrix
    L&K
    • 2007
    • 1000
    • Audi
    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mam pytanie czy dokonywął ktoś kalkulacji jaki jest łączny koszt przeglądów w O2 przez okres 2 lat. Szukałem na forum ale nie znalazlem takiego zestawienia. Zastanawiam się ile poza ceną samochodu będę musiał wydać w ASO, oczywiście mowa tutaj o standardowych przegladach silnika 1.9 TDI. Za info będe dozgonnie wdzięczny.
    Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• baca10
      RS
      • 2009
      • 6225

phrix, kolega ostatnio jak podliczyl to wyszlo mu 1100zl dla 1.9 TDI 110km

Komentarz

• kecaj
        RS
        • 2009
        • 1511
        • Superb II (3T4)

phrix, cena zależy od Twojego przebiegu, bo od tego zależy ile będziesz miał obowiązkowych (gwarancyjnych) przeglądów
        Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• phrix
          L&K
          • 2007
          • 1000
          • Audi
          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Kecaj Rocznie robię ok. 30.000 km czyli za dwa lata 60.000. Jeżeli ktoś ma zestawienie dla takich danych to może zasłac :wink:
          Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• ufo
            L&K
            • 2008
            • 1475
            • Octavia III combi (5E5)
            • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez phrix
            Jeżeli ktoś ma zestawienie dla takich danych to może zasłac :wink:
            jeśli interesują cię niemieckie ceny ASO to w ciągu 2 lat wydałem 2x po 239 euro. w cenie było wszystko łącznie z olejem i filtrami. czeka mnie jeszcze czyszczenie klimy, 45 euro. dodać trzeba jeszcze "dolewki" oliwy. po przejechaniu 56kkm dolałem jej "aż" 4L, cena ok. 80/90 euro. to wszystko :wink:

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

phrix, Olej przy wymianach co 15kkm to masz 4x135zl = 540zl
              Filtr oleju 4szt - ~80zl
              Filtr powietrza - ASO i tak mowi o 90kkm, wiec uznajmy ze zmieniamy co 30kkm, a wiec dwa filtry - ~50zl
              Filtr paliwa - j/w w ASO 180zl
              filtr kabinowy co 15kkm - ~200zl

Sama robocizna, jakies 150-230zl ( to chyba zalezy czy maly czy duzy przeglad) - ~760zl

Wymiana plynu hamulcowego po 2 latach - 100zl.

Wychodzi jakies ~1910zl, to sa ceny usrednione w gore, bo na filtrach mozna cos zejsc z ceny itd.
              Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...